Vječno pitanje koje nas muči, pitanje na kojem se uvijek zamislimo i jako dobro razmislimo što ćemo odgovoriti! Možemo li odgovor primijeniti na baš svaku situaciju u našem životu? Postoji li jednostavna formula za ovo pitanje u koju samo uvrstimo varijable i koja svaki puta nudi isto riješenje?
Svatko od nas našao se u situacijama kada mora donijeti tešku odluku, u biti cijeli život se svodi na to da moramo donositi nekakve odluke. Nekada je odgovor lagan i nameće se sam po sebi,a nekada nama treba duže vremena da donesemo odluku. Tada se postavlja pitanje, da li je to bila ispravna odluka? To su pitanja na koja nam nitko drugi ne može dati odgovor osim nas samih. Moramo se duboko zamislit, uroniti u svoje tijelo i misli i pronaći taj ispravan odgovor.
Ono što je ključno u donošenju odgovora na ovo pitanje jest vrijeme. Odgovore na teška pitanja ne možemo donijeti za pet minuta, ako ih brzo donesemo onda znači kako smo sigurni i kako pitanje nije teško. Odgovori koji traže puno vremena, oko kojih jako važemo u konačnici nas vode do najboljih odgovora. Uvijek treba razmišljati pozitivno i tražiti taj jedan mali razlog da se ipak treba boriti i ostati, ne smijemo odustati na prvu. Treba vagati, uvijek ima i pozitivnih i negativnih argumenata.
Kada se pitanje postavi na način „Odustajanje = slabost?“ , na prvu nam se odgovor čini kao logično riješenje, ali ako malo bolje razmislimo i uzmemo si vremena nije to baš tako. Zašto bi to bila slabost? Zašto se boriti za nešto kada vidimo da nema smisla, da nema budućnosti, da se trud i žrtva više ne isplate. Ne, nije to slabost dragi moji, to je jednostavno hrabrost. Treba imati hrabrosti pustiti nešto, okrenuti se i otići. Hrabrost pokazujemo kada se zauzmemo za sebe, kada pustimo okove koji nas drže, kada postanemo svjesni da nema više niti jednog argumenta pozitivnog, u takvim trenutcima se očituje naša snaga i veličina.
Uvijek postoje vrata za izlaz, samo ih trebamo pronaći. Nekada su jako velika, nekada jako mala, ali vrata su vrata. Nije ih lako otvoriti, nekada su to najteže odluke, ali ne treba se niti bojati. Uvijek treba vjerovati i nadati se najboljem!

„Naučio sam da hrabrost nije odsustvo straha, nego tvoja pobjeda nad njime. Hrabar čovjek nije onaj koji se ne boji, nego ko nadvlada svoj strah.“ Nelson Mandela

samoiskreno.info

Istaknuta slika: